EET a pokladní systémy

Velmi ožehavé téma. Dalo by se říct, že nás soukromníky rozdělilo na 2 tábory. Elektronická evidence tržeb má něco do sebe. Dalo by se říct, že je to síto, které proseje zrno od plevele.

on-line pokladna s EETMy jako restaurace jdeme na „řadu“ jako první. A ať už to dopadne jakkoliv, my už jsme na EET připraveni. Máme svůj pokladní systém Menu55, který je velmi přehledný a čitelný. A opravdu se to dá pořídit za pár korun, aniž by to soukromníka zruinovalo. S tímto systémem pracujeme již třetím rokem, takže přechod na on-line pokladny s EET a nové pokladní systémy, nás už nezaskočí. Myslím, že to velmi pročistí nabídku trhu, co se týče pohostinství a gastronomie. Určitě je výhoda v tom, že se konečně také ukáže, kdo je poctivý a kdo jen „pere“ peníze. I tak by se to dalo říct. Je tu bohužel spousta restaurací s nekvalitními surovinami nebo náhražkami a bohužel si své hosty získávají svojí nízkou cenou a restaurace, které poctivě nakupují kvalitní suroviny, platí zkušené kuchaře, šikovný personál, platí ne zrovna levný nájem… ano, budete se divit, ale pokud chcete mít kvalitní restauraci, nestačí zaplatit pouze lukrativní místo v centru. Musíte mít kvalitní dodavatele, kvalitní personál a také spousty trpělivosti co se týče např. administrativy…a tohle všechno stojí nemalé peníze, které se bohužel musí promítnout do cen nabídky restaurace.

Bude to boj a nebude to jednoduché, jako každý začátek, ale pokud stát splní, co slíbil a pomůže snížením DPH pro gastronomii, tak věřím, že to bude mít velmi účinný ohlas mezi restauratéry.